pixel

Италианци влагат над 25 млн. в завод в Девня

zavod

Завод за производство на промишлени газове ще бъде изграден в Девня, съобщават от Министерство на икономиката.  Днес министър Драгомир Стойнев ще връчи сертификат за инвестиция клас „А“ на дружеството инвеститор – италианската компания Sol, предаде радио Варна.

Според проекта, обявен през август миналата година, ще бъде изградена инсталация за разделяне на въздуха за производство на газообразен азот, както и на течен криогенен кислород, азот и аргон.

Заводът ще е на територията на Агрополихим, а инвестицията ще бъде за над 25 млн. лв. Компанията инвеститор е водещ европейски производител на медицински и промишлени газове и създател на технологии и инсталации за тяхното приложение.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: