pixel

Инструменти за ремонт със 100-годишна история

Flex

Тази година производителят на инструменти Flex навършва 100 години. С разработването на първия ъглошлайф през 1954 г.,  компания от Щайнхайм ан дер Мур пише историята на индустрията. С голям брой нови продукти, тя иска целенасочено да обслужва своите целеви групи – разширяването на гамата батерии и на мрежата за дистрибуция по целия свят играят важна роля за това.

Производителят на инструменти, който е основан в Бад Канщат през 1922 г. и от дълго време е базиран в Щайнхайм ан дер Мур, се фокусира върху четири сектора: автомобилна индустрия, ремонт и обновяване, металообработване и обработка на естествен камък. В автомобилния сектор собствените системи за полиране правят компанията един от най-известните производители на пазара. В малкия сегмент за обработка на естествен камък Flex може да се нарече световен пазарен лидер. Темите за обновяване и саниране обхващат широка област – от боядисване и интериорен дизайн до фасади и конструкции. Flex е традиционно фокусирана в областта на металообработката – тук тя е един от малкото доставчици, които предлагат почти всички инструменти,  работещи и с батерии.

Flex

Иновации от 100-годишната история

Компанията, от която произлиза марката Flex, е основана през 1922 г. в Бад Канщат (днес част от Щутгарт) от Херман Акерман и Херман Шмит през 1996 г. Ackermann+Schmitt е преименувана на Flex. Марката Flex се свързва с гъвкавия вал, който е междинната част, свързваща задвижването и инструмента. В първите години гъвкавият вал е отправна точка за множество продуктови разработки, които допринасят за бързия растеж на компанията. След Втората световна война фирмата продължава успешната си история – първоначално с 40 служители и производство на ножици и ръчна шлифовъчна машина.

Снимки: Flex

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: