Хидроизолационни системи от Ондулин – надежност във времето

ондулин

Мембраните Битулин се произвеждат в модерни заводи на Ондулин. Те притежават задължителните характеристики на висококачествените хидроизолационни мембрани, които са: здравина, гъвкавост и дълговечност. Висококачественият битум, полимерите и армировката играят важна роля в специалната технология на производство,  разработена от Ондулин ГРУП. Заводът производител отговаря на изискванията на стандарта за качество  ISO 9001:2000 и на стандарта за опазване на околната среда ISO 14001. Качество е под непрекъснат производствен контрол.

Мембраните Битулин са универсален хидроизолационен материал, който се използва за хидроизолиране на плоски покриви и такива с малки наклони, тераси, подземни части на сгради – например: фундаментни стени и плочи, подове също така и съоражения като басейни, водни кули, мостове, многоетажни паркинги и т.н.

мембрани

Системата Битулин включва:

  1. битумна мембрана
  2. аксесоари
  3. методи за приложение
  4. детайли

Когато става дума за хидроизолации много фактори определят надеждността  на изпълнителните работи.

Разбира се важен е видът и качеството на материалите. Заедно с това използването на аксесоари, специално произведени за влагане в системата, също е фактор на сигурността. И не на последно място разработката и изпълнението на специфичните детайли на покрива би могло да се окаже ключов фактор за надеждното функциониране.

хидроизолация

Преимущества на системата Битулин:

Мембраните Битулин – основният елемент на хидроизолацията са произведени от висококачествен битум, модифициран с полимери и армирани с нетъкано платно от фибростъкло или полиестерни нишки. Дебелината и здравината на армиращият слой варират в зависимост от класа и предназначението на мембраните.

Състав на мембраните Bituline

мембрани

А – Полиетиленов филм
B – Пластомерен (АПП) модифициран битум или елестомерен (СБС) модифициран битум
C – Армировка от фибростъкло или нетъкан полиестер
D – Терморазтопим полиетиленов филм
битум

А – Минерални гранули
B – Пластомерен (АПП) модифициран битум или елестомерен (СБС) модифициран битум
C – Армировка от фибростъкло или нетъкан полиестер
D – Терморазтопим полиетиленов филм

елестомерен

А – Алуминий
B – Пластомерен (АПП) модифициран битум или елестомерен (СБС) модифициран битум
C – Армировка от фибростъкло или нетъкан полиестер
D – Терморазтопим полиетиленов филм

В зависимост от конкретните изисквания се предлага широко разнообразие от завършващи покрития. По този начин се получава широка продуктова гама, която позволява прецизен подбор на материали, които най-добре съответстват на всяка конкретна нужда и на всеки конкретен случай.

Благодарение на използването на модифициран битум мембраните запазват своята гъвкавост дори при много ниски температури и без да се напукват, а също така запазват своята форма и размери при високи температури. По тези причини системата Битулин може да се използва успешно при всякакви климатични условия.

Мембраните Битулин са произведени  на специално оборудване по най- съвременните технологии и в заводски условия. Така се осигурява хармонично хидроизолиране, като се елиминира всеки риск от различно поведение на различните участъци, което често се случва при използване на продукти, които се смесват и подготвят на място.

Мембраните се съчетават заедно с използването на газопламъчно залепване, като просто се залепват върху изолираната повърхност. Тази техника прави хидроизолацията непрекъсната и плътно залепена в зоната на свързване.

Армиращият слой в мембраните увеличава тяхната якост на опън, разкъсване и натиск. По този начин системата Битулин може да се прилага и да осигури сигурна хидроизолация в зони подложени на високо механично напрежение като мостове, тунели, басейни и др. съоражения.

Наличието на широка гама завършващи слоеве от минерална посипка или алуминиево покритие, предлагани в различни цветове прави мембраните Битулин идеални за завършващ слой на хидроизолационната система. Този тип завършващи слоеве не се разрушават от съдържащи се във въздуха частици от химически или биологически характер, устойчиви са на УВ лъчи и механично въздействие. Освен това по този начин се осигурява естетическа повърхност на хидроизолационната система.

алуминиево покритие

Натрупаният опит в България, опитът и практиката в другите страни позволиха да се разработят множество технологични и технически решения, обхващащи до голяма степен възможните практически задачи. Ондулин има разаработени типови детайли, които да помагат на всички специалисти, решили да използват Битулин в своята работа. Практика в Ондулин е посещението на изпълняваните обекти, консултациите на място, помощта на изпълнителите и проектантите.

технически решения

Ондулин СМ

Официален търговски офис за България на френската призводствено-търговска група ONDULINE – световен лидер в производството и продажбата на висококачествени покривни и хидроизолационни материали от лек тип.

Прочетете също: