pixel

„Градина край залива“ – сграда на годината на Архитектурен фестивал 2012

сграда на годината

Източник: greentech.bg

Проектът „Градина край залива“ в Сингапур спечели наградата „Световна сграда на годината“ на престижния Световен архитектурен фестивал 2012. Проектът е разработен от Wilkinson Eyre, Grant Associates, Atelier One и Atelier Ten.

Носителят на приза се намира в Марина Бей. „Градина край залива“ е ключов проект за правителството на Сингапур и неговата визия за превръщането на Сингапур в „Град в градини“. Разположен на 101 хектара (250 акра), „Градина край залива“ се състои от три отделни брегови градини – Южен залив, Източен залив и Централен залив.

В сърцето на „Южен залив“ е комплексът „Охладени оранжерии“, фокусна точка на градината. Двете основни оранжерии покриват площ от повече от 20 000 квадратни метра и са сред най-големите климично-контролирани оранжерии в света. Те осигуряват грандиозна всесезонна атракция при всякакви метеорологични условия и се състоят от 1,28 хектара хладна и суха зона „Царството на цветята“) плюс 0,73хектара хладна влажна зона („Облачната градина“). Всяка от тях има своя специфичен характер, но и двете изследват градинарството на тези среди, които е най-вероятно да бъдат засегнати от изменението на климата.

 

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: