pixel

Китайци и корейци купуват имоти в Бояна

къща

Източник: cross.bg

Богати китайци и корейци стават съседи на властта и родните баровци. Инвеститори от Далечния изток оглеждат луксозни имоти в Бояна. Там ще живеят шефовете на компании, които смятат да стартират бизнес у нас, съобщава пред „Стандарт“ Димитър Владиков от Българската агенция за инвестиции.

Той ще пътува до Китай за срещи с местни предприемачи. Вече е ясно, че инвестиционни фондове са решили да пробият на европейския пазар през България. Сред тях е CJ International, който смята да докара поне 100 предприемачи у нас догодина. За да получат право на пребиваване в страната, те трябва да вложат поне по 1 млн. лева в българска банка според Закона за насърчаване на инвестициите. Китайците са ни предпочели пред Румъния, Чехия, Англия и Испания заради очакваните промени в закона, според които минималното вложение ще падне на 200 000 лв.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: