pixel

До края на ноември кръстовището при Телевизионната кула ще бъде готово

кръстовище

Източник: 24chasa.bg

В края на ноември ще е готов строежът на кръстовището на две нива при телевизионната кула в София. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред „Дарик“, която посети вече готовия етап от проекта по новата част на бул. „Алея Яворов“. Движението там беше пуснато на 28 октомври.

От декември движението в участъка ще се освободи напълно. Засега само в новия участък могат да преминават автомобили.

Цялостно ще се реконструира бул. Драган Цанков. Той ще има вече 4 платна – по две в посока, по протежението на булеварда до „Евлоги Георгиев“. До края на месеца трябва да бъде готов и участъкът от разширението на бул. „Черни връх“ и бул. „Бъкстон“. От общината очакват така през зимните месеци да няма сериозни затруднения на движението по тези булеварди.

Дъждовното време в първия ден на седмицата беше тест за отводняването на новия булевард, който е преминал успешно.

Според Фандъкова трябва да има завишени изисквания за фирмите изпълнители на големите инфраструктурни проекти в София, защото става дума за милиони левове. Тя обяви това по повод завишените изисквания по обществената поръчка за транспортен достъп до зала „Арена Армеец“, констатирани от Сметната палата. В доклада й се отбелязва, че в поръчката е имало необосновано ограничение към участниците да имат минимум 3 млн. лв. годишно приходи от подобни договори за последните три години.

Масово забележките от Сметната палата са именно за завишени изисквания към фирмите, обясни още кметът.

Фандъкова припомни реконструкцията на Сточна гара, започнала преди две години, но обектът още не е приключен. „Нямаше завишени изисквания. Яви се фирма, която за първи път работи в София. След няколко месеца активна работа фирмата спря да работи“, коментира градоначалникът. Тя е възложила да се актуализират вътрешните правила за провеждане на обществените поръчки в общината, за да са максимално прозрачни.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: