pixel

Подземните паркинги в София пустеят

паркинг

Източник: trud.bg

Паркингите край метростанциите пустеят, а в Столичната община все още се чудят как да ги напълнят. Под “Цариградско шосе” например отвориха място за 1300 коли, а спират едва 25.

Още когато проектираха подземните паркоместа, на “Московска” 33 можеха да се сетят, че над земята срещу Експо центъра има два огромни безплатни паркинга – на “Метро” и на “Техномаркет”? Кой столичанин тогава ще си спре колата под земята, макар първите два часа да са му без пари, а всеки следващ – едва по 50 стотинки?

Същото ще е положението и с бъдещия подземен паркинг на метростанция “Джеймс Баучер”. Малките улички в “Лозенец” не са в схемата за платено паркиране и столичаните от витошкия пояс ще продължат да търсят място за спиране по тесните улички, вместо да се бъркат с по три лева за осем часа. Все пак това са си литър и нещо бензин.

Единственият изход на общината е да преглътне желанието си за лесна печалба и да свали още цените, например да прибира по левче за ден престой.

Все пак е по-добре да има повече коли под земята, отколкото по улиците, нали? Иначе излиза, че сме погребали милиони левове без никаква полза.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: