pixel

Фасадата, фасадата!

Стилстрой Трейдинг

stilstroi

През 2014 г. се навършват 17 години  от първата реализация, извършена от Стилстрой Трейдинг  на проект с продуктите за фасаден дизайн на NMC – ресторант „Българи” в София. Фасадата на тази сграда  и  днес  съхранява духа на времето и радва забързания делник на софиянци.

Колекциите DOMOSTYL и DOMOSTYL Customized на белгийския производител NMC биха променили вида и на вашите фасади. Те придават на сградите една невероятна елегантност и  чар от фундаментите до покрива. Креативност, уникалност и внимание към детайла-това отличава  Domostyl  и  Domostyl Customized. Основни направления на приложението им са:

– при реставрация на сгради: богатото разнообразие на продуктите позволява цялостно възстановяване на фасадите на стари сгради,проектирани в различни архитектурни стилове.

– при  проектиране на нови сгради в определен стил за вписване в архитектурната среда: запазените оазиси в старите градски части на София, Пловдив, Велико Търново изискват адаптация на новопроектираните обекти към  съществуващата градска среда.

stilstroi

– при  проектиране на нови сгради с подчертана индивидуалност и модерна визия: стремежът към изява на личността намира изражение  и в търсене на специфичен облик.

stilstroi

Какво прави тези продукти изключителни? Благодарение на изобретателността на инженерите  от NMC, продуктите на DOMOSTYL  и DOMOSTYL Customized са създадени  устойчиви на атмосферни  влияния и с десет годишна гаранция за перфектен външен вид. Както всички останали продукти на фирма NMC и те са природосъобразни относно суровини и производствен процес.

Специфики и основни свойства  на продуктите:

Колекция DOMOSTYL се произвежда от полиуретан с допълнително покритие от PVC фолио с акрилен филм и силициева посипка, което осигурява твърда и ограпавена повърхност. Това спомага за по-добра   адхезия с фасадните  бои  и отлична устойчивост на атмосферните влияния.  Цветът на боята е без значение, дори и при много тъмно покритие, силното нагряване от слънчевите лъчи  не се отразява на качеството на продукта.

Едно от предимствата на колекция Domostyl  спрямо други подобни продукти е, че не са необходими допълнителни защитни мерки при издаденост на профила над 10 cm от повърхността, върху която е залепен. При хоризонтално разположение на профилите по фасадата, повърхността им е наклонена за по-лесно оттичане на водния поток.

Изделията от посочената колекция са изработени от полиуретан  с висока плътност  /220 kg/m³/ и отговарят на изискванията за съвременното строителство . Профилите са с дължина 2 m и различни  разнообразни сечения,  посочени в продуктовия каталог на фирма NMC. Комбинирането на профилите увеличава неколкократно възможните варианти при проектиране. Продуктите, освен декоративен ефект, имат и много добри топлоизолационни свойства. Пожароустойчивостта им е  В2 , съгласно  DIN 4102 -1.

Колекция DOMOSTYL Customized
включва продукти от EPS с високо устойчиво полиуретаново покритие, което осигурява достатъчно добра здравина и издръжливост на атмосферните влияния. Колекцията има стандартизирани профили ,но също така могат да бъдат произведени продукти по индивидуален проект на клиента.

stilstroi

От 2013 г. фирма NMC предлага към тази колекция и решения за цялостно оформление на участъците около прозоречните пространства. Произвеждат се подпрозоречни первази /поли/ с външно и вътрешно приложение в 10 стандартни дизайна и рамки. При тях структурата на полиуретановото покритие е много по-фина – спомага да не се задържа прах. Плътността на материала е до 60 kg/m3. Посочените продукти осигуряват до 91% по-добра топлоизолация в зоната на дограмата и ограничаване на термомостовете.  Това ги прави предпочитани, тъй като освен чисто декоративен характер, те осигуряват и допълнителна изолация на сградата, като възпрепятстват появата на конденз, мухъл и плесен. Боядисват се с акрилни бои. Пожароустойчивостта им е  В2, съгласно  DIN 4102 -1.

stilstroi

Монтирането е чрез лепене със специални  полиуретанови и/или  хибридни  лепила от същия производител.

Колекциите DOMOSTYL и DOMOSTYL Customized правят възможно нашето желание да живеем  в красива и естетична градска среда.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: