pixel

Събаряне на сграда по китайски (ВИДЕО)

kitai

Бурното строителство, на което Китай става свидетел през последните години, води и до събарянето на много стари постройки, на чието място се предвижда да бъдат изградени нови. На места това обаче се прави по доста оригинален начин.

Властите в североизточната китайска провинция Шенян взеха решение за премахването на огромна панелна сграда, тъй като са преценили, че дизайна и функционалността й са вече отживелица на фона на бързо променящите се градове. Как става това може да видите в приложения видеоматериал.

Първо китайските работници са премахнали част от носещите стени вътре в сградата, така че да я разделят на две напълно равни части. След това в предната част на постройката са били разположени взривни вещества. Като резултат едната половина е била разрушена, а другата е останала непокътната.

Решението огромната сграда да бъде разрушена на два етапа е, че в близост до нея има други постройки, и основната цел е била тяхното запазване.

След като теренът бъде разчистен на него ще се появят търговски обекти, огромен паркинг, петзвезден хотел, хипермаркет и офиси.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: