pixel

Нов вид тръби за безизкопно полагане ще бъдат показани на ВОДА СОФИЯ 2014

voda

Висококачествени продукти за изграждане на подземна инфраструктура ще бъдат демонстрирани на 8-ото издание на специализираната изложба ВОДА СОФИЯ, която ще се проведе от 28 до 30 май в Интер Експо Център – София.  Използвани в изграждането на водопроводи, газопроводи, телекомуникации, електропроводи, топлопроводи и канализации, тези продукти улесняват максимално производствения процес.

Нов вид тръби за безизкопно полагане ще са сред акцентите на изложбата – трислойни, в съответствие с PAS1075 тип 3, с два слоя от материал PE100RC и  с допълнителен защитен слой от полипропилен, който е разположен между основната тръба и защитния слой. С цел лесна детекция те притежават два интегрирани електрически проводника.

Ще бъде представен и Hürner Weld Control EF – първата машина в света, която съчетава в един блок за управление възможност както за челно, така и за електродифузно заваряване на полиетиленови тръби и фитинги. Машината е истинска революция в заваръчните технологии.  Уникалната „две в едно” заваръчна технология на машината покрива изцяло нуждите на строителния обект, а превключването от един режим към друг става бързо и лесно. Захранването на машината се осъществява посредством един-единствен кабел, а теглото на управляващия блок е само 29.5 кг. Машината заварява до диаметър ф355 и има вградена памет от 10 000 бр. протоколи с възможност за изтегляне чрез USB интерфейс в PDF формат.

Посетителите на ВОДА СОФИЯ ще могат да се запознаят с румънските сегментирани фитинги с помощта на челно заваряване. Изработени от тръби с висока плътност – PE80 или PE100, те имат максимално работно налягане между 2,5 и 25 бара, по SDR (стандарт за съотношения на размерите).

Вниманието на специалистите във водния сектор ще бъде привлечено и от разработените специално за обществени и индустриални пречиствателни станции DDE центрофуги. DDE дизайнът е проектиран така, че да се намали консумацията на полимер и да се гарантира максимална сухост дори и при високи скорости на входните потоци. Този забележителен резултат се осигурява чрез оптимално управление на въртящия момент при големи центробежни сили.

Широкият спектър на представените продукти и технологии за пречистване на питейни и отпадни води, вододобив и водоснабдяване, анализ, регулиране и контрол на водните източници, съвременната техника и съоръжения за водния бранш се допълва от участието и на много други компании изложители от България, Германия, Турция, Гърция, Румъния и Италия.

Едно от важните събития в рамките на ВОДА СОФИЯ – международната конференция БУЛАКВА, ще се проведе в първите два дни. Темата е  “Иновативни решения за водния сектор”, а организатор – Българската асоциация по водите.

Специализираната изложба ще се проведе паралелно с Булконтрола / Бултерм 2014, на която ще бъдат показани иновации в сферите на контролно-измервателната техника, автоматизацията, електрониката, лабораторното и аналитично оборудване и енергийния мениджмънт.

Източник: IEC

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: