Окачена фасада от фиброциментни панели за ново хале на НАТО

Niederstetten

Като част от модернизацията на летище Нидерщетен в североизточната част на Баден-Вюртемберг, строителството на Flughalle 01 беше възложено на Ecker Architekten. Халето, което служи като склад за снабдяване за хеликоптерите на НАТО NH90, получи вентилирана фасада (VHF), направена от фиброциментови плоскости в антрацит и бяло на фирмата Etex.

Niederstetten

Niederstetten

Използваните фасадни панели Equitone показват на повърхността си суровата структура на фиброциментовия материал и се характеризират с особена твърдост и устойчивост. В допълнение към повишената защита срещу атмосферните влияния, фасадата отговаря на високи топлинни изисквания. И двете двете характеристики бяха важни, за да се предпазят чувствителните складирани стоки дори от минимални колебания във влажността и температурата.

Niederstetten

Върху монолитната сива обвивка са използвани петоъгълни фасадни панели върху ортогонална подструктура. Моделът на косите фуги на панелите напомня на така наречената „Стелт“ технология. При нея обвивката на кораби, самолети и друго военно оборудване е проектирана по такъв начин, че да не може да бъде открита от радар.

Niederstetten

Прочетете също: