pixel

Ръст в новото строителство за първи път от 5 години насам

stroitelstvo

Националният регистър за ново строителство и реконструкции отчете ръст на новото строителсто през 2013 г. Това се случва за първи път от пет години насам, съобщава Нова телевизия.

21,96% е ръстът на сградното строителство в България. Регистърът води статистика за броя на новопостроените сгради в страната от 10 години насам.

Най-голям ръст на ново строителство има в София – 28,23%. След столицата веднага се нарежда досегашният първенец – Бургас. Ваканционните имоти отчитат скок с 19,35%, следвани от жилищното строителство с 16,74%.

Пикът на строителството на офис сгради остава в миналото. През 2013 г. строителството им се е повишило едва с 3%.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: