Домашните PV инсталации в САЩ надминаха комерсиалните проекти

solar

САЩ отчете инсталирането на 1,34GW фотоволтаични системи през първото тримесечие на 2014 г. По-интересното е, че жилищните PV системи надминават комерсиалния сектор за първи път.

Асоциацията на соларната индустрия SEIA отчете 232MW новоинсталиран жилищен фотоволтаичен капацитет и 225MW новоинсталирани търговски системи, заедно с 873MW проекти от ютилити мащаб.

За първи път повече от една трета от жилищните фотоволтаични инсталации са включени в мрежата без намесата на нито един държавен стимул. Това, според асоциацията, демонстрира конкурентоспособността на слънчевата енергия спрямо други форми на генерация.

С настоящото темпо се очаква за цялата 2014 година да бъдат инсталирани общо 6,6 GW нови фотоволтаични системи. Те ще надградят съществуващата вече база от 13.4 GW.

Концентрираната слънчева енергия (CSP) също се радва на най-силното си тримесечие, след като проектът за 392 MW соларна електроцентрала „Ivanpah“ и втората фаза на 125-мегаватовата система Genesis Solar бяха включени в мрежата.

С общо 857 MW, които очаква да бъдат завършени до края на годината, новоинсталираният CSP капацитет ще направи 2014 година най-силна в историята на CSP в Съединените щати.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: