pixel

Бързо почистване на строителна техника

Frutiger

На последното изложение Bauma 2022 присъства и компанията Frutiger, водещ производител на системи за измиване на гуми, груби замърсявания и системи за свързване на прах.

Продуктовата линия MobyDick включва повече от 30 стандартни модела, както и системи, които могат да бъдат индивидуално адаптирани към нуждите на клиента, като например модела MobyDick ONE.

Благодарение на новите профили на задвижване и подобрената позиция на дюзите, както и на оптимизираната геометрия на модулите за измиване, разработени в сътрудничество с Швейцарския технологичен институт в Цюрих (ETH), при варианта ONE е възможна много по-висока мощност в сравнение с конвенционалната система за измиване на гуми, обяснява производителят.

Технологията за разчистване позволява по-голямата част от мръсотията по колесните и гъсеничните превозни средства да се отстранява автоматично с ниско налягане и без почистващи препарати. Използваната вода се връща по време на почистването обратно в системата. Там тя автоматично се рециклира за следващия работен цикъл. Натрупаната утайка се изхвърля от специален интегриран транспортьор. Ако има високи изисквания към резултата, след автоматичното грубо почистване може да се извърши фино почистване с помощта на струя под високо налягане. Frutiger уверява, че това ще отнеме само няколко минути вместо няколко часа.

Frutiger

Компанията представи на Bauma 2022 и адаптивно поколение системи за контрол на праха, които са разработени с подкрепата на Института по аеродинамика към Университета за приложни науки в Цюрих. Системите MobyDick работят на принципа на свързване на праха, използвайки най-фините водни капки и предлагат добра ефективност с минимални шумови емисии. Разстоянието и начинът на разпръскване, както и необходимото количество вода и енергия могат да се избират свободно и позволяват гъвкава реакция на променящите се условия на работа по всяко време.

Снимки: Frutiger

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: