pixel

Ново чудо в Дубай – плаващи вили по $11 млн.(Видео)

newl iving

Те приличат на космически кораби и се очаква да струват по 11 милиона долара. Проектът за плаващите вили е на холандската компания New Living on Water (NLW) и ще бъде представен официално на изложбата за недвижими имоти Cityscape Global в Дубай следващия месец.

От NLW обещават плаващ 6-звезден лукс, в който собствениците ще разполагат с обща покрита площ от 1500 кв. м и с още 50 кв м на открито. Това ще е разпределено на три нива, като в подводното ще има гараж за 6 коли, кинозала, зона за игри, фитнес, винарна, технически и складови помещения. На основното ниво ще са разположени 4 спални, всяка със собствена баня, дневна, кухня и външно пространство с басейн и стълби, водещи към най-високия етаж.

„На него собствениците ще имат дневна и тераса. От компанията вярват, че плаващите вили ще имат успех, защото предлагат лукс и уединение, екологично устойчиви са и ще ползват възобновяема енергия. Предлагат също и бягство от гъстонаселени райони сред красива природа, но в удобна близост до бизнес център, какъвто е Дубай. Качествената изработка се гарантира от CIG, холандска компания с авторитет в корабостроенето и с участие в изграждането на моста над пистата „Яс Марина“ за „Формула 1“ в Абу Даби и други емблематични архитектурни обекти, съобщава 24chasa.bg.

Проектът на NLW не е неочакван за Дубай, като се има предвид, че базираната там компания Kleindienst Group на австриеца Йозеф Клайндинст вече предлага вили на вода, наречени „Морски кончета“. Те ще са част от група от 300 изкуствени острова. През май държавната компания Dubai Holding обяви, че за 2023 година се планира откриването на Marasi Business Bay. Проектът предвижда изграждането на жилища, магазини и ресторанти, които ще се държат на колони към дъното. Инвестицията е за около 275 милиона долара.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: