pixel

Делян Добрев: Сградата на Дома за стари хора в Берковица може да достигне 50-60% енергийна ефективност

Добрев

Източник: vestnikstroitel.bg

Сградата на Дома за стари хора в гр. Берковица има капацитет да достигне 50-60 % енергийно спестяване. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който заедно с министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, откри ремонтирано отделение в Дома. Обновяването на част от сградата е извършено със средства по проект „Красива България“. С тези подобрения се очаква консумацията на енергия да намалее с до 20 %.

Министър Добрев призова ръководството на Дома за стари хора да кандидатстват за кредит по Националната програма за енергийна ефективност на МИЕТ. По нея от Фонда за енергийна ефективност се очаква да бъдат отпуснати около 100 млн. лв. на общините. Делян Добрев обясни, че кредитирането ще бъде при изключително облекчени условия, без лихви с 3-годишен гратисен период. Програмата ще стартира най-вероятно в края на годината, съобщи още министър Добрев.

По-късно в Берковица двамата министри откриха нов производствен цех за облекла на фирма „Капаска Груп“. Министър Делян Добрев поздрави ръководството на компанията за направената инвестиция в период на криза. Стойността за оборудването на шивашкия цех е 700 хил. лв. До момента там работят 80 души, като министър Добрев изрази надежда до средата на следващата година персоналът да достигне 300 души.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: