pixel

Засилено строителство на хотели в Добринище

хотели

Източник: standartnews.com

Хотели никнат като гъби в Добринище. Над 20 сгради за гости и финландско вилно селище посрещат туристи в курорта. Заради Пирин планина и множеството минерални извори инвеститорският интерес в последните години е много сериозен към нашето населено място, твърдят местните хора. А той е предизвикан от наплива на туристи от страната и чужбина. Легловата база вече е над 2500 легла. В планинското градче има хотелски комплекси за всеки джоб – от по-скромните семейни хотели до луксозните, които са 4 звезди. Във всяка една къща пък има стаи за гости.

Минералната вода привлича хора от целия регион насам, защото лекува куп болежки, споделят жителите на Добринище. Доста туристи, най-вече чужденци, пътуват от Банско, за да се потопят в термалните извори, градът е само на 7 км от зимния курорт. Могат да карат евтино ски в Пирин планина над града.

Има проект за развитие на ски зона „Добринище”. Реализира ли се той, то тогава населеното място ще стане една туристическа дестинация заедно с общинския център Банско. „Това ще доведе още повече туристи в града ни. Затова и много инвеститори наливат парите си тук. Те са наясно, че перспективата пред Добринище е да стане в скоро време европейски целогодишен курорт”, твърди кметът Китан Галчев.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: