pixel

Откриха новия парк „Възраждане“ в столицата(ВИДЕО)

park vuzrajdane

Парк „Възраждане” е първият построен парк в София от 30 години насам, е заявила при откриването му  кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от агенция „Фокус“. Столичният кмет определи откриването като голям празник за района и за цяла София. Според нея с парка е осъществена отдавнашна мечта на хората, които живеят в квартал „Зона Б-5”.

На първия етап от парка, „Софийски имоти” са инвестирали над 6 млн. лева, около 1,8 млн. лева са средствата, които програма „Джесика” е предоставила на дружеството.

Останалите средства по проекта за изграждането на парка „Възраждане” са лични средства на дружество „Софийски имоти”. Очаква се същото дружество да направи план и да инвестира и във втората част на парка.

Паркът е в непосредствена близост до спортния комплекс „Спортна София”, като двата обекта заедно образуват зона за отдих и спорт за децата и възрастните.

Йорданка Фандъкова подчерта, че решението да се защити територията на парка е взето по времето на предишния кмет- Бойко Борисов, който по нейна покана също присъства на официалното откриване.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: