pixel

Жеравна на бунт заради строителството на хотел

jeravna

„Край със статута на Жеравна на архитектурен резерват. Голямото строителство може да започне!”. Такива постове се появиха в социалните мрежи през последните дни, информира Нова тв.

Местните алармират, че има планове за строителство на самия вход на архитектурния резерват.

Повод за безпокойство има. Мястото, където трябва да бъде построена къща за гости в момента по сега действащия подробен устройствен план не може да се строи нищо. Готви се обаче нов устройствен план. Самият главен архитект към община Котел не знае как ще изглежда. Той е човекът, който е издал виза за проучване на инвеститора.

С нея обаче инвеститорът отива за съгласуване в Министерството на културата, където трябва да му бъде разрешено строителството.

В съседство от мястото, към което сега има инвестиционни апетити, се издига недовършен хотел на три етажа.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: