pixel

Държавите първенци в света!

Канада

Източник: profit.bg

Частна консултантска компания, базирана в Ню Йорк и Копенхаген, направи класация на държавите с най-добра репутация. На първо място за трета поредна година е Канада.

Швеция е на второ, а Швейцария на трето. Австралия пада от 2-ро до 4-то място. САЩ са чак на 22-ро място, изпреварени от държави като Бразилия и Перу. Над САЩ са още европейските държави Италия (16), Франция (17), Испания (18) и Португалия (19). В проучването са анкетирани 27 000 граждани на държавите от Г8 от януари до март 2013 година. Във въпросника са включени 50 държави. Той е съдържал 4 основни въпроса – един въпрос за общата репутация на държавата, въпрос дали я асоциират с „добри чувства“, дали й се възхищават и дали имат доверие в нея.

С най-лошо класиране са Ирак (на 50-то място), следвана от Иран, Пакистан и Нигерия. В дъното са още Китай (на номер 44) и Русия (на номер 46). Виж още: Най-дружелюбните нации  Освен 4-те главни въпроса е имало и още 16, свързани с физическата красота на гражданите, с храната, спорт, развлеченията, качеството на услугите, които предлага и др.. При сектор технологичен напредък челната тройка е Япония, Германия, САЩ. При култура на първо място е Италия, следвана от Германия, Швеция, Франция и Великобритания. Репутацията на държавата е много важно нещо, казват авторите на проучването, защото тя е определяща за туристическия сектор.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: