pixel

България е на второ място по годишен ръст на строителството

obekt

Източник:economy.bg

България е на второ място в Европейския съюз (ЕС) по годишен ръст на строителната продукция през април 2013. Това сочат данни на Евростат. Според тях ръстът на годишна база у нас е 3.9%.

Преди нас е Унгария с ръст от 9.8%, а след нас е Швеция с повишение от 2.5%.
Най-голям спад на строителната продукция отчитат в Полша (-25.1%), следвани от Португалия (-24.4%),  Словения (-19.3%) и Испания (-15.3%).
На месечна база най-голям ръст отчита Германия, където повишението е 6.7%. Най-голямо понижение отново е регистрирано в Полша (-5.2%).
Като цяло за еврозоната е регистриран годишен спад на строителната продукция от 6.1%, а в ЕС – от 5.29%. На месечна база показателят отчита ръст от съответно 2% и 0.9%.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: