Бургас бие Варна и София в световна класация на градовете

бургас

Източник: 24chasa.bg

Бургас е най-посещаваният български град от туристите, сочи класация на „Юромонитор интернешънъл“, цитирана от румънската телевизия ПроТВ. Общо три града от нашата страна са включени в класацията на 100-те най-посещавани в света през 2011 г.

Бургас е на 74-о място с 1,86 милиона посетители. Варна е на 79-о място, а София – на 96-о. Лидери в класацията са Хонконг (21,8 млн. посетители), Сингапур (19,8 млн.) и Лондон (15,1 млн.). Ню Йорк е девети, следван от Истанбул. Рим заема 18-о място, а Барселона 20-о.

Най-добре класиралият се източноевропейски град е Будапеща – на 25-о място с 4,4 млн.

Прага е на 29-о място, следвана от Берлин и Виена. Мадрид е на 34-о място, а Варшава е на 36-о. Букурещ е на 56-о място и изпреварва Мумбай и Брюксел. Атина е на 82-о място.

На последно място в класацията е Цюрих, посетен през 2011 г. от 1,42 милиона души.

Според „Юромонитор интернешънъл“ съживяването на икономическия растеж през 2011 г. е допринесло за по-голямото търсене в туризма. Това е довело до увеличение на посещенията в първите 100 града със 7%.

Дестинациите в тихоокеанска Азия са станали популярни и благодарение на позитивните икономически резултати и на междурегионалното търсене.

Заради икономическата несигурност увеличение на посетителите се очаква най-вече в Азия, Близкия изток, Африка и Латинска Америка.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: