pixel

Откриват Градския дом на културата в Пловдив

дом за културата

Източник: plovdiv24.bg

С официална церемония днес – 26.04.2013 г., от 17.30 часа ще бъде открит обновеният Градски дом на културата „Борис Христов“ Пловдив. След тържествения водосвет кметът на Пловдив Иван Тотев ще пререже лентата на реновираната сграда, чийто ремонт започна преди шест години.

На 19-ти декември 2012 година община Пловдив подписа протокол-образец Акт 15 за приключването на строителните дейности. Общата стойност на строително-ремонтните дейности в Градския дом на културата възлиза на 19.9 милиона лева с ДДС. Изпълнени са всички конструктивни и основни архитектурни работи. Монтирани са вътрешните ел. инсталации, В и К инсталации, отопление, вентилация и климатични инсталации със съответните машини и съоръжения. Изпълнена е външната облицовка на сградата, покривните работи. Монтирана е външна дограма. Изпълнени са долна сценична механизация, аванс сцена, оркестрина, довършителни строителни и монтажни работи, включващи направа на съответните настилки, облицовки с монтаж. Изпълнител на обекта е „Консорциум Актор“.

В 19.00 часа в залата на Градския дом на културата „Борис Христов“ започва празничен концерт с участието на оркестъра и хора на Държавна опера – Пловдив с диригент Алексей Измирлиев и солисти Соня Йончева, Илина Михайлова, Елена Чавдарова, Стоян Даскалов, Деян Вачков, Марин Йончев. Входът за концерта е само с билети.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: