pixel

Близо 9 млн. лв. влагат в строителство във Враца

vratza

Над 8 746 000 лева са вложени в тазгодишната строителна програма на Община Враца. Това стана ясно от междинен отчет, който кметът инж. Николай Иванов направи днес пред медиите. До момента в частта „основни ремонти“ са завършени 46 обекта за близо 5 милиона лева. В тях влизат и вложените до този момент средства в започналия основен ремонт на улици в града. Обектите, които са процес на изпълнение, са 29 и са за над 3 милиона лева. В частта „основни ремонти“ предстои стартирането на обекти за още 80 000 лева.

При текущите ремонти на този етап са завършени 11 обекта за над 420 000 лева. В процес на изпълнение са пет обекта за над 108 000 лева, а предстои да бъдат започнати 13 – за над 138 000 лева. Завърши и текущият ремонт на общинската пътна мрежа. Ремонтирани са пътищата за селата Лютаджик, Оходен и Лиляче, пътят Бели извор – Власатица, Чирен – Девене – Три кладенци, Мраморен – Голямо Пещене, Баница – Мало Пещене, разклонът „Учителски колони“ – хижа „Пършевица“, разклоните за селата Косталево и Веслец. Положен е асфалт на 9 000 кв м площ. Използван е т.нар. „инжекционен метод“, а изпълнител на ремонтите е „Пътремонт“ ООД. В ремонтите на общинската пътна мрежа са вложени 300 105 лева.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: