pixel

Жители в ”Младост 4” на бунт срещу строеж

строеж

Източник: dir.bg

Жителите от столичния квартал „Младост 4“ се вдигнаха на бунт срещу строеж на Митко Димитров-Пайнера. Главният архитект на София Петър Диков обеща да направи проверка по случая. Бизнесменът строи жилищна сграда върху детска площадка между блок 482 и 483, която хората от квартала построяват със собствени средства, предаде БНТ.

Строежът започва в началото на юли, а жителите в квартала внасят жалба в община „Младост“, оттам обаче им казват, че строежът е законен.

Оказва се, че теренът е утвърден без обществен дебат в градоустройственият план, а в края на 2012 г. строежът е одобрен от главния архитект на София Петър Диков.

Сега върху детската площадка се разхождат багери, а достъпът на коли и линейки до двата блока е отрязан.

Често се стига до саморазправа, защото строителят не дава да се минава дори по тротоара откъм негова страна.

Като обезщетение за унищожената детска площадка „Пайнер“ ЕООД предлага да построи парк близо до бъдещия блок. Мястото обаче е малко и близо до пътя, което поставя в опасност децата, възмутени са живущите в квартала.

Главният архитект на София Петър Диков заяви, че ще направи проверка по случая и ще има наказания за виновните. По думите му има разминаване в размера на терена, одобрен за застрояване.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: