pixel

Жители на кв.”Чайка” във Варна протестираха пред общината

varna

Протест срещу Подробния устройствен план (ПУП) на квартал „Чайка” се проведе тази сутрин пред Община Варна от жители на квартала. Йордан Биков и Пламен Парашкеванов внесоха в деловодството протестна декларация от името на протестиращите и я входираха, предаде БНР.

В нея те настояват да се спре новото строителство, да бъде отменено решението от 30 март, с което се приема Подробният устройствен план, също така комплексът да се обяви за окончателно завършен, да се отстранят временните постройки и да се съхрани естествената зелена система на квартала.

В декларацията протестиращите настояват още частните терени, които са върнати, да бъдат заменени с общински в територии, където новото застрояване е допустимо и всички промени свързани с кв.”Чайка” да се решават с местен референдум.

Те изявиха желание за среща с местните парламентаристи и с кмета на града Иван Портних.

Главният архитект на града Виктор Бузев обяви пред протестиращите, че във вторник в Община Варна ще се проведе пресконференция по проблема.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: