Пореден абсурд в строителството по Черноморието

stroej-varna

Пореден строителен абсурд на българското Черноморие – сграда изникна на метри от морето край Варна, този път в курортна зона „Прибой”, съобщава Нова тв.

Стълбите на сградата водят директно на плажната ивица.

Закътаният плаж с кристално чиста вода се намира само на 15 километра южно от Варна, под къмпинг „Романтика”. Новостроящата се сграда е едва на 20 стъпки от плискащите се вълни.

Управителят на фирмата-възложител на обекта – „Странд” АД, Стефан Стефанов, отказа да застане пред камерата на телевизията и заяви, че те нямат становище за това редно ли е да се строи почти до морето. Работели с документи за строителство, които били изрядни и разполагали с всички нужни разрешения – за ползване на строеж „Брегоукрепителна стена” от регионалното министерство, както и за строителство на четири етапа на 10 сгради с 31 паркоместа – от общината.

Разрешителното за строеж на „Комплекс сгради за сезонно обитаване” е издадено от община Варна още в края на 2010 г., а строителната площадка е открита в края на 2013 г.

По данни от информационната табела строителните дейности ще продължат четири години. Крайният срок за завършването на сградата е през 2017 г.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: