pixel

Екзотична сграда в Милано редуцира градския смог

milano

Хипнотизиращият павилион на Италия за Милано Експо 2015 е нещо много по-голямо от впечатляващо архитектурно решение. Palazzo Italia всъщност яде градския смог и отнема замърсяването от въздуха чрез своята „биодинамична“ кожа.

Облицовката на бялата сграда с извиваща се фасада е едновременно изключително новаторска и устойчива. С площ от 9000 квадратни метра тя е реализирана от 900 биодинамични бетонни панела. Нейната технология „TX Active“ улавя замърсяването от въздуха, когато материалът от обвивката е в контакт със светлина. Благодарение на това смогът се отлага във вид на инертни соли, намалявайки замърсяването на въздуха в околната среда. Всеки външен панел на Palazzo Italia е уникален. Самата сграда е с нулево потребление на енергия, което означава, че е в състояние да задоволява енергийните си потребности сама. Това се дължи на широкото използване на фотоволтаично стъкло и фотокаталитично бетонно покритие, съобщава greentech.bg.

milano

Съдържанието на павилиона е не по-малко впечатляващо. Почти 13 000 квадратни метра, шест етажа и множество стаи в Palazzo Italia – всички те са обвити в така наречените „италианските сили” – пространствени зони, посветени на снимки, разкази и препоръки от миналото на Италия, настоящето и бъдещето й. Една специална зала оставя незаличимо впечатление. „Силата на красотата“ буквално омайва посетителите с позитивни емоции, придърпвайки ги в сюрреалистичния свят на най-хубавите места в Италия. Човек се изгубва сред безкрайни отражения във всички посоки, греещи със спиращи дъха планински изгледи, грандиозни морски пейзажи, великолепни архитектурни шедьоври и прекрасни интериорни декорации.

milano

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: