pixel

Строителството на „Турски поток“ започва през юни-юли

Полагането на газопровода по дъното на Черно море ще започне през юни-юли, обяви руският министър на енергетиката Александър Новак, цитиран от ТАСС.

Той уточни, че това ще стане, щом турската страна представи разрешителните документи.

„Чакаме разрешение, което е необходимо за дейността в изключителната икономическа зона на Турция и териториалните води на Турция, там, където газопроводът ще излиза на сушата. Очакваме такива разрешения да бъдат предоставени през юни, след което ще започне работата по полагането на морския участък на газопровода. Планира се това да стане в края на юни-началото на юли“, поясни Новак по телевизия РБК.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: