Жасмин и бугенвилия обвиват сгради в „Градините на Анфа“

gradini

Едуард Франсоа е известен майстор на зелените фасади. Работейки с живи растения, той прави колоритни зелени сгради, при това без всичките високотехнологични подробности, типични за обикновените „живи стени“. Посленият му проект е за зелени сгради, които са по-скоро бели или лилави, според растителността, която се използва.

Designboom неотдавна разкри колоритния проект тихомълком: „Градините на Анфа“ е разработка на комплекс от сгради сис смесено предназначение, който ще бъде завършен в Казабланка, Мароко. Проектът се състои от три жилищни кули в допълнение към нискоетажна офис сграда, заобиколена от допълнителни сгради за настаняване. Централен публичен парк свързва всички постройки схемата, предлагайки широка гама от удобства за своите жители.

gradini

Голямата площ на парка е дом на четири отделни кули, които са покрити с бял жасмин или многоцветна бугенвилия. По-ниските сгради са подредени по-назад от улицата, контрастиращи с огромния мащаб на четирите високи кули. На нивото на земята са предвидени редове зеленина, включително дървета Вашингтония, засадени на преден план като гъста гора, а зад нея  цветя и други видове ярка  растителност, които добавият цвят, пъстрота ижизненост на мястото.

gradini

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: