pixel

Топ строители искат да санират сгради

sanirane

Рекордните 91 фирми, между които и няколко водещи строителни компании с многомилионни обороти, кандидатстват за саниране на 180 жилищни блока по оперативна програма “Регионално развитие”. Офертите бяха отворени във вторник в регионалното министерство, процедурата продължи от сутринта до 19,30 часа.

Поръчката е разделена на 7 лота, включващи по-големите градове в шестте района за планиране плюс столицата. Повечето фирми са кандидатствали за поне две позиции. Най-голям интерес – 26 подадени оферти, е предизвикала София. В столицата се предвижда да се санират 56 блока за 14 млн. лв.

Сред кандидатите са водещи български фирми, които обикновено строят обекти за милиони – “Трейс Груп Холд”, “Енемона”, “Минстрой Холдинг”, “Галчев груп”, “Евробилдинг инженеринг”, “Калистратов груп” и др.

Общата стойност на поръчката за цялата страна е 47 млн. лв. Ценовите оферти на кандидатите ще бъдат отворени до 30 дни, т.е. дейностите ще могат да започнат преди края на строителния сезон, но ако няма обжалване. Избраните фирми ще топлоизолират сградите и ще ремонтират там, където се налага, системите за отопление и топла вода. Те трябва да приключат всички дейности догодина, защото плащанията трябва да са извършени преди 31 октомври 2015 г. В противен случай ЕК няма да ги признае и разходите ще бъдат за сметка на бюджета.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: