pixel

ЗЕМЯТА като ледена скулптура

водата и земята

Източник: IEC

Тази неделя, 19 май, в градинката на Народния театър „Иван Вазов“ ще бъде представена ледената арт инсталация „ВОДАТА на ЗЕМЯТА”,  изработена от два тона кристален лед, в който са замразени континентите на нашата планета.

Следвайки принципите на социалната отговорност, инициаторите на проекта – Интер Експо Център-София и творците от Ice Sofia, имат за цел да привлекат общественото внимание върху проблемите на водата днес и разумното използване на водните запаси, както и по атрактивен начин да разнообразят формите на изкуството на открито. Арт инсталацията е посветена и на кандидатирането на София за Европейска столица на културата през 2019 г.

Знаем, че 70% от човешкото тяло е съставено от вода, както и че 71% от площта на Земята е покрита с вода. Тъжен факт е обаче, че над 1,1 млрд. от жителите на Земята нямат достъп до питейна вода. Дълг и отговорност на всеки от нас е да контролираме замърсяването на течащите води и опазването на околната среда, защото запасите от питейна вода на Земята са на изчерпване.

Всички, които през неделния ден посетят парка, освен че ще се забавляват, ще имат и възможност да научат много интересни факти за водата и нейното значение.

ЗАПОВЯДАЙТЕ ПРЕД ФОНТАНИТЕ ПРЕД НАРОДНИЯ ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“ В 10.30 Ч., НА 19 МАЙ 2013 – НЕДЕЛЯ

Актуална информация за събитията следете на сайта на изложбения комплекс и в социалните мрежи Facebook и LinkedIN.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: