Две писти и лифт липсват в концесията на Банско

банско

Източник: trud.bg

Две писти и един лифт в ски зоната над Банско не са описани в договора, с който територията в Пирин е предоставена на фирма “Юлен”. В министерството на околната среда няма документи за тези съоръжения да са правени процедури по екооценки. Това става ясно от отговор на ековедомството до природозащитни организации по Закона за достъп до обществена информация.

Пистите са “Шилигарника – 2” и “Стражите”, а лифтът е “Железен мост – Платото”. Съоръженията присъстват в териториално-устройствения план на ски зоната, но са включени в него при актуализацията му през 2005 г. От екоминистерството обясняват, че е можело контрактът с “Юлен” да се актуализира същата година и съоръженията да бъдат описани, но това не е направено.

Според природозащитниците информацията от ековедомството доказва, че пистите и лифтът са незаконни. От министерството обясниха, че това са факти, които изскачат при проверките, започнати след доклада на Сметната палата отпреди месец. Той констатира че 10 години е липсвал контрол върху концесията.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: