pixel

Бургас гарантира безплатното саниране на 139 блока

sanirane

В Бургас 183 жилищни сгради имат одобрени договори за финансиране на строителните дейности по Националната програма за енергийна ефективност. За 44 от тях все още не са приключили процедурите за избор на изпълнител.

След приемането на националния бюджет за 2017 година и осигуряване на средства в него за изпълнението на Националната програма, процедурите за избор на изпълнители на тези 44 блока се очаква да продължат.

При другите 139 жилищни сгради, които вече имат избрани изпълнители и сключени договори, строителните дейности по въвеждането на мерки за енергийна ефективност ще бъдат изпълнени, съобщиха от община Бургас.

Оттам уточняват, че в момента се работи по 65 блока.

Към настоящия момент в Бургас изцяло е приключило санирането на 7 жилищни блока и още толкова се очаква да бъдат приключени до края на месец ноември.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: