pixel

Заводът за боклука е оборудван вече на 95%

zavod-za-bokluk

Строителството на петте основни сгради на Завода за механично-биологично третиране на отпадъците е почти готово, съобщиха от Столичната община. Монтирано е 95 процента от оборудването. Изградени са трафопостовете в сградите и са поставени таблата на цялото оборудване. Извършени са всички единични изпитания на съоръженията и предстоят топлите проби.

Направени са подземните комуникации и 70 процента от дейностите по ландшафта, полагат се настилки.

Утре започва асфалтирането на пътните връзки в обекта, като до средата на август се очаква изграждането им да приключи, съобщава dir.bg.

Заводът се намира в местността Садината при гара Яна. Той преработва над 400 000 тона смет годишно.

Заводът се изпълнява по проекта „Изграждане на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столичната община“, финансиран по ОП „Околна среда 2007-2013 г.“

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: