pixel

11 кандидати да строят българската част от „Южен поток”

uijen potok

11 кандидати са подали заявление за участие в конкурса за строеж на трасето на газопровода „Южен поток” у нас. Това съобщи Българският енергиен холдинг, след като в петък в 16 ч. изтече крайният срок за подаване на заявленията за участие в конкурс с предмет „ Извършване на работно проектиране, доставка на оборудване и материали, строително – монтажни дейности, обучение на персонал и въвеждане в експлоатация на преносен газопровод „Южен поток” на територията на Република България” – етап първи.

Предстои разглеждане на заявленията и предварителен избор на участниците, които ще продължат във втори етап, добавят от БЕХ. Това е втори опит за избор на строител, след като първият конкурс бе отменен по решение на инвеститора.

Цената на българската част от трасето е изчислена на 3,5 млрд. лв.

Източник: vestnikstroitel.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: