Над 30 са рисковите проекти по ОП Регионално развитие

oppr

32 са рисковите проекти по Оперативна програма „Регионално развитие“.

Съществува възможност те да не бъдат завършени до края на 2015 година на 100%, каза регионалният министър Лиляна Павлова.

Ако това се случи, бенефициентите ще трябва сами да платят оставащите дейности. Павлова уточни, че най-рискови са проектите за градски транспорт, защото заради обжалвания изпълнението на тези проекти е стартирало на по-късен етап.

Обжалвания са забавили и проекти в сектор здравеопазване.

В рисковите 32 проекта се включват и част от обновяванията на туристически атракции. За да няма загуба на европейски средства по програмата, ще бъдат включени проекти за още 120 милиона лева.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: