Свързват автомагистрала „Марица” с „Тракия” до 1 октомври

am maritza

До 1 октомври се очаква последният 36-километров участък на автомагистрала „Марица” от Димитровград до връзката с магистрала „Тракия” да бъде готов, заяви в Хасковско министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. В нейно присъствие бе пуснато движението по новото дясно платно на автомагистрала „Марица“ между Свиленград и Капитан Андреево. Финансирането на 9-километровия участък е изцяло от републиканския бюджет, а стойността му е 34 милиона лева.

До края на годината ще бъдат изградени още 140 км нови магистрали, а 80 км стари участъци в лошо състояние ще бъдат изцяло рехабилитирани, съобщава dariknews.bg. Освен това ще бъдат ремонтирани и 340 км пътища от второкласната и третокласната мрежа, каза още Павлова.

Над 2000 са свлачищата вече в страната, каза още министър Павлова. Тя допълни, че Министерството и Пътната агенция, както и общините, са бенефициенти на Оперативна програма „Околна среда”, чрез която ще разчитат на инвестиции за дълготрайни мерки за укрепването им.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: