Фасада от дървени сенници

fasada

Необичайната „Къща Волга“ на Пьотр Костелов е изработена от сложна комбинация от дървени плоскости, подредени подобно на „кръпки“. Имитирайки традиционните руски къщи, известни като „дача“, тази структура с елементи на съветски стил се състои от фрагменти, боядисани в различни нюанси на кафявото и разположени под различен ъгъл, регулиращи слънчевата светлина. Забелязана първо от Architizer, интересната многопластова структура съчетава традиционните дървени припокриващи дъски с по-малко конвенционални екстри като като крос-ламинирана дървесина.

Всяка секция от тази конструкция варира по размер, форма и цвят, създавайки необичайна естетика, наподобяваща одеяло, съшито от парчета. Традиционните руски вили обичайно се изграждат от всякакви материали, които могат да се намерят в околността, затова са уникални структури, които са силно персонализирани.

Проектирана да бъде комфортно място за цялото семейство, „Къща Волга“ разполага с разнообразие от веранди и терен за бъдеща лятна вила. Проектът е сгушен по поречието на реката Волга в Тверская, Русия, където времето обичайно е хладно, затова дизайнерите са интегрирани топлоизолационни панели, изработени от дървен материал.

fasada

жьаожьао

ожожьаож

fasada

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: