Шест проекта за пътя Русе-Велико Търново

put-ruse-veliko-turnovo

„Процедурата за избор на проектант на пътя Русе– Велико Търново е в ход и се надявам, че още септември месец ще започне проектирането.” Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по btv.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов обяви, че нов четирилентов път между Русе и Велико Търново ще бъде проектиран до края на тази година и завършен през 2017 година.

11 кандидати са заявили желание да направят проектирането.

„Ние сме предложили 6 варианта на трасе, между които проектантите трябва да изберат, да направят всички проучвания и проекти, за да можем да изберем. Срокът на тези проектанти ще бъде около 9 месеца, 270 дни с всички проучвания, с всички варианти на проектите, на преминаване.

„Ние проектираме магистрален габарит, магистрален участък Русе – Велико Търново, 103 км, индикативната стойност е 250 млн евро, защото участъкът е тежък, има тунели, има виадукти много на брой, много на брой съоръжения и пътни възли. Така че това е един много сложен участък, но аз се надявам през 2017 година да може да започнем строителството.”, каза още министър Павлова.

Трасето ще бъде разделено на лотове. Приоритетно ще се започне с изграждането на участъка Русе – Бяла, който е и най-критичният, с най-много тежки произшествия и най-много жертви, каза още Лиляна Павлова.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: