Строители влязоха в мол ”Марково тепе”

markovo-tepe

Строители влязоха в мол „Марково тепе“, като започнаха монтаж на техниката си. Очаква се молът да бъде довършен до есента на 2016 г. В края на февруари стана ясно, че в довършването на търговския комплекс ще инвестира компания „Джи пи груп“, собственост на Георги Василев и Владимир Житенски. Дружеството построи за рекордно кратко време спортната зала на Пловдивския университет.

Огромната сграда на бул. „Руски“ бе изградена в груб строеж от фирма „Мелина“. През април 2011 г., заради необслужван кредит от 45 млн. евро, австрийската Инвесткредит банк придоби „Мелина“ заедно с имота и обяви търговското предприятие на търг.

В мола са инвестирани близо 50 милиона евро, а още 12 млн. евро са нужни за довършването му.

Още през февруари теренът започна да се разчиства, за да започнат довършителните строителни дейности по него, предаде „Пловдив 24“.

Сградата отвътре е разчистена от боклуци, на повечето места отстрани са премахнати и оградите. Поставени са обезопасителни ленти, както и табела, че това е строителен обект.

Очакванията на инвеститора са през есента на следващата 2016 г. молът да е завършен.

Молът ще има 4 етажен подземен паркинг, който по последна информация може да бъде и частично отворен за обществено ползване, а не само за клиенти на мола. 4 етажа за търговска дейност се очаква да поберат около 100 магазина. Над тях пък има и офисна част.

Според официалната информация общата застроена площ е 64 000 кв. метра

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: