pixel

Завърши ремонтът на Гредовия мост

Русе

Източник: dariknews.bg

Завърши ремонтът на Гредовия мост над р. Русенски Лом, който е на пътя  Русе – Велико Търново. Обектът е изпълнен със средства от републиканския бюджет по аварийната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ – съобщиха оттам.

Съоръжението има голямо значение за националната инфраструктура, по него преминава трафикът към град Русе като част от входно-изходните пътни артерии на областния град.

Мостът е с дължина 504,5 м. Платното за движение е 9 м еднопосочно /в посока Велико Търново – Русе/, тротоарни конзоли са 2 бр. по 1,85 м.

Съоръжението е въведено в експлоатация през 1980 г., а през 2000-2001 г. е рехабилитирано като е добавен отвор с дължина 20 м от страна на Русе. През септември 2010 г. бе констатирано нарушение в цялостта на дилатационната фуга на моста.

Изпълнител на обекта е варненската фирма „Девня трейд” ООД. Стойността на договора е 93 600 лв.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: