pixel

Най-добрият небостъргач е в Шанхай

nebosturgach

Небостъргач №1 тази година е Shanghai Tower, обяви Съветът по високи сгради и градска среда, базиран в САЩ. Зданието е второ по височина в света – 623 м и първо в Китай и е построено по проект на Gensler Architects, 2Define Architecture. Shanghai Tower е конструиран на принципа на термоса и затова е с двуслойна стъклена фасада, което значително повишава енергийната ефективност.

Спираловидната цилиндрична форма прави небостъргача много устойчив на силни ветрове. В него има още интересни детайли, включително асансьор, който е един от най-бързите в света, защото се движи със скорост 20,5 м в секунда. Shanghai Tower получи награда и от организацията Emporis, базирана в германския град Хамбург. Тя се занимава с анализ на данните за пазарите на недвижими имоти по цял свят.

nebosturgach

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: