pixel

В Търново обсъдиха „Воден цикъл 2”

търново

Източник: focus-news.net

По 20 милиона лева са предвидени за колектор и реконструкция на пречиствателната станция във Велико Търново, предаде репортер на Радио „Фокус”- Велико Търново. По думите на главен архитект на Община Велико Търново Николай Малаков периодът за реализиране на „Воден цикъл 2” е 2013 – 2014 година. Предстои извършването на реконструкция на пречиствателно съоръжение, на канализационната и водопроводната мрежа по необходимостта от осигуряване на външни канализационни връзки до главния колектор на пречиствателната станция във Велико Търново. Обхватът на проекта е разположен изцяло на територията на града. Чрез реализирането на този проект ще се постигне обезпечаване на бързо събиране и отвеждане на отпадните води до пречиствателното съоръжение с цел опазване на околната среда и водите на река Янтра, както и оптимизиране работата на цялата градска канализационна система.

На обществено обсъждане вчера бе поставено процедирането на втори воден проект за града. Реализацията на втората фаза от водния цикъл има за цел да завърши изцяло работата по подмяна на инфраструктурата във Велико Търново до 2015 г.

Към момента проектът „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води на територията на Община Велико Търново върви по план, въпреки възникващите трудности при подмяната на стари проводи. За месец октомври са монтирани 12 м дренажни тръби ф200 и стъклопластови тръби ф2000 – 82 м; изпълнени са на 90% две ревизионни шахти – РШ32 и РШ34 и е започната работа по ревизионна шахта РШ30. Изградени са и са подготвени за асфалтиране 234 м канализация и водопровод с дължина 655 м. Направена е организация и е започната работа по участъци с обща дължина 80 м. Асфалтирани са завършени участъци с площ 520 м2.

Подмяна на най-малко 150 м тръби, заедно с всички съпътстващи изкопни, ремонтни и рехабилитационни дейности, са заложени в плановете на изпълнителя на месечна база за предстоящите зимни месеци.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: