Засилват контрола на строителните обекти в Русе

inspectirane

Дирекция „Инспекция по труда“ със седалище в Русе ще извърши приоритетно масирани проверки по строителните обекти от 7 май до 30 юни. Това е във връзка с активизирането на строителните дейности през лятото, съобщи шефът на дирекцията Ирена Николаева.

В хода на проверките инспекторите ще обръщат особено внимание на осигуреното обезопасяване срещу падане от височина, срещу удар от падащи предмети, на изкопите, на ел. обзавеждането, дали са осигурени лични предпазни средства и т.н.

Ако дейността на спрян от инспекторите обект бъде подновена преди отстраняването на нередностите, ще се сезира прокуратурата, предупреждават от ДИТ – Русе.

„В Иснпекцията по труда се отчита, че сектор „Строителство“ е един от най-рисковите, поради което контролът при него е сред приоритетите в инспекционната дейност на Агенцията.

Ежегодно се планира специална мярка за контрол на строителните обекти, а проверките по нея се засилват с активизирането на строителния сезон. Отчита се всяка негативна тенденция и се вземат мерки за ограничаването й“, гарантира още Николаева.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: