Мега мол“ в „Люлин“ отваря врати на 12 септември

mall

Първият голям съвременен търговски комплекс в западната част на столицата – “Мега мол” в жк “Люлин”, ще отвори врати на 12 септември т.г. Това съобщиха инвеститорите от австрийската Real4You.

Проектът бе започнат още през 2007 г., но след изкопните работи кризата прекъсна строителството почти до края на 2011 г. Сградата бе изградена след 2012 г. между основните булеварди на “Люлин” – “Царица Йоанна” и “Петър Дертлиев”, веднага след тунела за “Люлин”.

Това е единственият засега мол в София с директна връзка с метрото. Посетителите ще могат да влизат на ниво -1 направо от станция “Западен парк”. Такава топла връзка е проектирана и под “Парадайс център”, но метролиния 2 ще стигне там след две години.

В “Мега мол” ще има около 100 магазина на площ 25 000 квадратни метра. Търговският център е на практика четвъртият по големина мол в столицата. Очаква се догодина в “Люлин” да отвори още един търговски център – “Плаза Уест”, който е в противоположния край на комплекса.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: