pixel

В Холандия построиха 3D планетариум

holandia

В холандският град Грьонинген се появи нова сграда с оригинална овална форма. Това е уникален 3D планетариум, който позволява на посетителите с помощта на съвременните технологии да видят по различен начин Вселената. Името на обекта е Infoversum.

Конструкцията му наподобява огромно бяло кълбо, което се поддържа от огромна желязна лента. За да се добие овалната форма, строителите са ползвали методи прилагани в изграждането на кораби. Сградата се състои от два етажа. На първия е разположена интерактивна изложбена зала – infowave, където посетителите могат да се запознаят с различни научни хипотези. Има и огромна кино зала с 20-метров екран. На вторият етаж има тераса, откъдето да се наблюдава небето.

holandia

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: