pixel

Доналд Тръмп с луксозен хотелски и жилищен проект

доналд тръмб

Източник: b2bnews.bg

Милиардерът и инвеститор в недвижими имоти Доналд Тръмп обяви, че в партньорство с канадски и малайзийски строители ще изгради луксозна жилищна и хотелска сграда във Ванкувър, предаде Bloomberg.

Trump International Hotel & Tower Vancouver ще струва 350 млн. долара и ще е вторият хотелски и жилищен проект с името на Тръмп в Канада. Първият – 65 етажна кула, бе открит в Торонто миналата година.

Очаква се новият проект в центъра на Ванкувър да бъде приключен в средата на 2016 г. 63-етажната структура ще има 147 хотелски стаи и 218 апартамента.

Изпълнителите Holborn Group от Ванкувър и TA Global Group от Куала Лумпур ще работят на терен, който първоначално бе предназначен за изграждане на сграда с марката на Ritz-Carlton. Този проект бе отменен през 2009 г. заради глобалната финансова криза.

Не е ясно как кулата и марката на Тръмп ще бъдат възприети от евентуалните купувачи на апартаменти на местния пазар, коментира Майкъл Ферейра – анализатор на пазара на недвижими имоти в Urban Analytics Inc. „Ванкувър не е типичен град за Тръмп – той не е Ню Йорк, не е Торонто, по-спокоен е“, коментира експертът. „По принцип ние не обичаме да показваме колко сме богати“, допълва той.

Небостъргачът ще е най-голямата сграда с луксозни апартаменти във Ванкувър.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: