pixel

Започва ремонтът на вълнолома във Варна

vulnolom

Започва ремонтът на стената на вълнолома във Варна, предаде БНТ. Брегозащитното съоръжение, изградено преди 114 години, е устояло на много морски бури и отдавна се нуждае от възстановяване. След вълнолома поетапно ще бъдат ремонтирани и буните.

Бетонното покритие на вълнолома е изронено и на много места стърчат арматурни железа. Сериозни щети по съоръжението нанесе морската буря през февруари 2012 година. От възстановяване се нуждаят и буните. Те са строени през 80-те години на миналия век и от тогава не са ремонтирани.

Освен като брегоукрепителни съоръжения буните могат да се използват и като пристан за малки плавателни съдове. Има идея да се изградят и допълнителни брегоукрепителни съоръжения като се използват нови технологии.

За ремонта на вълнолома и буните ще се търси финансиране, както от държавния бюджет, така и по европейски програми.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: