pixel

Мегакомплекс на 30 декара строят в Пловдив

plovdiv

Мегакомплекс на 30 декара ще бъде построен в непосредствена близост до „Акваленд” в пловдивския ж.к „Тракия”. От фирмата инвеститор „Радио С.О.С.” потвърдиха за започващия мащабен строеж, съобщи TrafficNews.bg.

На огромната площ ще се строи поетапно, като първият завършен обект ще е жилищна сграда с нова за „Тракия” визия.

Първият етап ще е комплекс с четири секции, които ще са готови до края на годината. Инвеститорите разкриха, че те не са твърдо фиксирани в последващите етапи и според пазарната конюнктура изпълнението на проекта може да бъде изменен.

Парцелът от 32 декара край „Акваленд” през годините смени няколко собственика, след като през 2007 година той бе даден на бизнесмените Димитър Бекриев и Марио Апостолов от Община Пловдив. Те го купиха на търг за малко над 3 милиона лева с обещанието, че ще построят невиждан за Пловдив проект – мол, жилищни и административни сгради, заведения и дори безплатна детска градина за пловдивчани.

Фирмата „Регнис”, която доби апетитния имот обаче фалира, както и нейният собственик Димитър Бекриев. В края на 2011 година имотът бе пуснат на търг от ЧСИ и бе взет от банка за близо 5,7 милиона лева. Банката всъщност замени дълг срещу собствеността на парцела, тъй като бе взискател по изпълнителното дело на фирмата на Бекриев.

Последният собственик на бившия общински имот е фирма близка до самия собственик на „Акваленд” Ангел Куков, който скоро ще стартира строителството там, а първият жилищен комплекс ще носи името „Олимпия“.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: